Stökigt rum

3 sätt att frigöra plats i hemmet

Att det är fullt av saker överallt blir snabbt en stor stressfaktor. När vinden, källaren, linneskåpet och garaget är fulla kan det vara dags att fundera på var sakerna ska ta vägen.

Våra tre bästa tips är att sälja, hyra förråd eller att slänga en gång för alla.

Sälj vidare det du tröttnat på

Att du inte vill ha ett föremål längre behöver inte betyda att det är värdelöst. Det finns finns mycket utrymme att tjäna på att sälja saker du inte längre använder.

Tänk i första hand på saker som tar upp mycket utrymme. Kanske har du ett löpband du aldrig använder? Lägg i så fall ut det. Är du riktigt smart sätter du ett något lägre pris än vad prylen egentligen är värd. Då kanske du kan få någon annan att bära det otympliga föremålet.

Vi har även tips på hur du säljer dina saker snabbare.

Skaffa extern förvaring

Om du inte vill skiljas från dina ägodelar för alltid är ett annat alternativ att skaffa mer förvaringsutrymme. Det kan handla om att bygga en friggebod eller en extra garderob, eller så kan du ta steget och hyra ett förråd.

Vad som passar sig beror mestadels på vad du vill förvara. Vill du exempelvis förvara barnens vinterkläder kan det ta oerhört plats, och kan därför vara passande att förvara i ett förråd.

Läs mer om vad som passar att förvara var på Prinsenslager.se. Ska textilier förvaras bör det göras i ett värmeförråd eller i en garderob i huset, medan möbler klarar ett kallförråd eller en friggebod.

Släng saker som gjort sitt

Ibland är materiella ting bortom all räddning. Det är också viktigt att veta när det är dags att säga hejdå.

Saker som du har intalat dig själv att du ska laga de senaste fyra året – släng dem. Har du inte gjort det än är sannolikheten stor att du inte värderar saken särskilt mycket, och därför kommer du antagligen inte laga den i framtiden heller.