Sälj oanvända prylar

De flesta har saker i hemmet som de kan sälja. Det är ett sätt att få mer plats i hemmet och samtidigt tjäna lite pengar. Felet många gör är att man tror att sakerna inte har något värde och att dessa därmed inte läggs ut till försäljning. Men det mesta går att sälja, bara man väljer rätt säljkanal.

Urvuxna kläder

Finns det barn i hemmet finns det med största sannolikhet även en mängd urvuxna kläder. Det gäller inte minst jackor, överdragsbyxor och andra plagg med högre kvalité och som därmed håller länge. Men även fräscha T-shirtar och strumpor kan säljas.

Barnkläder säljs enklast i större paket. Lägg 10 t-shirtar i ett paket och sälj på Tradera eller Blocket. Enklare att paketera och hantera samtidigt som försäljningen går snabbare. Kläder kan även mycket lätt säljas på klädbytardagar.

Mobiler

Har du en gammal mobil som du inte längre använder den? Sälj den! Oavsett om den fungerar eller inte så går det att få en slant för den. Det finns företag som köper upp telefoner nästan oavsett skick. Självklart kan man inte förvänta sig någon större summa men bättre att sälja än att slänga bort. Dessutom blir mobilen återanvänd, eller i alla fall delar av den, vilket är bättre för miljön.

Serietidningar och barnböcker

Precis som att barnen växer ur kläderna så växer de ifrån Bamse, Kalle Anka och andra serietidningar. När de inte är intressanta längre så kan tidningarna lätt säljas vidare. Både serietidningar och barnböcker är relativt lätta att sälja vidare, även om man inte kan förvänta sig mer än några kronor styck. Perfekt att sälja på loppis eller i paket via större säljsidor på internet.

Andra böcker

Böcker som inte är barnböcker säljs lättast via Bokbörsen. Det tar ett tag att lägga upp varje bok eftersom man ska nämna information om den, lägga upp bilder osv. Men samtidigt kan man få relativt bra för varje bok. Det kan ses som ett antikvariat men där alla kan lägga upp och sälja sina böcker.

LP-skivor

Efterfrågan på LP-skivor är fortfarande hög. I alla fall på vissa specifika skivor. Ta kort på vad du har och maila till en återförsäljare av dessa skivor. Kanske kan de ge ett pris för hela lådan, eller så vill de bara köpa enstaka skivor.