Sälj dina saker snabbare

De flesta som lägger ut saker för försäljning på internet vill få dem sålda så snabbt som möjligt. I vissa fall är det skönt att bara sälja oanvända prylar och betalningen ses närmast som en bonus. Men hur får man sakerna snabbt sålda?

Priset

Priset är inte allt – men det är helt klart avgörande för en snabb affär. Börja alltid med att kontrollera vad liknande produkter säljs för på nätet och avgör sedan vad du är beredd att sälja för. Med ett högre pris kan du få vänta längre på köparna.

Använd flera kanaler

Det som framförallt avgör om en sak blir såld snabbt eller inte är hur många som ser annonsen. Det gäller därmed att få så stor spridning som möjligt och välja rätt kanal. Är det små billiga saker som pennor, skruvmejslar eller pins är Tradera oftast bästa vägen. Är det istället något dyrare saker kan Blocket vara bättre. Dessutom används Blocket ofta vid möbler och varor som inte skickas lika ofta med post.

Finns möjligheten så använd flera kanaler. Lägg upp annonser på Blocket men även på Citiboard, Lokus och andra sidor. Väljs enbart sidor som är gratis finns ingen förlust att publicera på flera sidor samtidigt.

Länka in från social media

Även social media kan användas för att snabba på försäljningen. Utöver att lägga ut annonsen på större webbplatser kan man sälja via lokala Facebookgrupper som just har fokus på köp- och sälj. Antingen läggs en annons ut eller så nämner man bara att en specifik sak är till salu och länkar in till annonsen på Blocket eller där annonsen finns.

De som har blogg kan även blogga om att sakerna är till salu och skriva en personlig berättelse om dem. Det inte oväntat om läsare av bloggen hör av sig och vill ha sakerna. Därmed har man både tjänat pengar, skapat interaktion med sina läsare och blivit av med onödiga saker.