Rätt kontantkort kan ge tusenlappar

Få hade nog kunnat ana att ett kontantkort skulle kunna kosta tusenlappar, men så kan vara fallet. Det finns nämligen ett fenomen som kallas guldnummer. Den som hittar ett kan utan vidare problem tjäna tusentals kronor utan att spendera något alls.

Det är så kallade guldnummer som auktioneras ut på Tradera, Blocket och andra svenska annonseringssidor. Ett guldnummer innebär ett telefonnummer som är lätt att komma ihåg, exempelvis med repetitioner av samma siffror.

Så hittar du guldnummer

För att kunna sälja vidare ett guldnummer behöver det tillhöra ett icke-använt kontantkort. Ett kontantkort är inte registrerat på dig innan det aktiveras, medan ett abonnemang aktiveras direkt när det registreras på dig. Det är därför i dessa sammanhang smidigare att använda kontantkort.

Det är hos de ledande operatörerna gratis att beställa kontantkort, du kan enkelt få översikt över vilka som erbjuder det hos kontantkort.se. Hos vissa av dem får du välja mellan ett antal telefonnummer, medan vissa inte avslöjar vad du kommer att få innan det skickats hem till dig. 

Ett kontantkort inaktiveras om det inte har använts under en viss tidsram. Det innebär att det måste säljas snarast möjligt om du lyckas få tag på ett så kallat guldnummer.

Guldnummer kan vara värda miljoner

Somliga nummer, som inte är så bra, kan säljas för någon 50-lapp. Rör det sig om ett nummer med många spekulanter är det inte ovanligt att det rör sig om tusenlappar.

2014 hölls auktioner i Abu Dhabi och Dubai av ett specifikt guldnummer, 7 877 777, som såldes för 11 miljoner danska kronor. Anledningen tros vara att nummer 7 är mångas turnummer, samt att det inom somliga religioner anses vara Guds siffra.

Auktioner för guldnummer är ingenting som du normalt sett hittar i verkligheten, så bäst är därför att leta efter online-auktioner. Se dock till att du har all den information du behöver ha på säljaren och produkten, innan du budar i auktioner på nätet.