Hitta anställning på internet

Tiden då arbetsansökan måste göras fysiskt tenderar att vara över. I stället sköts det till fördel på nätet. Hur du bäst går till väga kan dock vara svårt att veta om du aldrig gjort det tidigare. Här är några sätt att använda internet på bästa sätt för att optimera chanserna till anställning.

Gå med i yrkesnätverk

Väldigt många anställningar fås genom kontakter, och då är ett digitalt nätverk såsom exempelvis LinkedIn ovärderligt.

Starta upp en profil om du inte redan har en, och lägg till alla de arbetskontakter du kan komma på. Desto större nätverk desto oftare dyker du upp i sökningar, och desto mer trovärdig verkar du.

Vässa ditt cv via webben

Det finns otaliga resurser för att skapa bästa möjliga cv på nätet – utnyttja det.

Läs guider och tips för vad som bör – och inte bör – finnas med i informationsväg. Ta hjälp att lägga fram informationen på bästa sätt.

Utöver det finns det även mallar för den som inte känner sig bekväm i sin egen estetiska talang. Oavsett om dokumentet ska vara avskalat eller lekfullt, finns det en lämplig mall för det att hämta online.

Googla dig själv

I en digital era ligger ofantligt mycket information om dig och dina aktiviteter på nätet. Se över den i samband med jobbletandet.

Delar av ditt privatliv kan ha läckt ut och påverka dina anställningsmöjligheter negativt.

Håll koll på drömarbetsplatsen

På många företag går det att anmäla sig till nyhetsbrev för nya positioner. Anmäl dig för dessa hos dem företag du enklast kan se dig själv anställd hos.

Om drömföretaget inte har den här möjligheten, var noga med att kolla upp någon gång varje månad om något nytt jobb har lagts ut. En del arbetsgivare är dåliga på att marknadsföra sina lediga tjänster, och då krävs extra arbete från dig.

Gå med i en passande a-kassa

Medan du väntar på det perfekta jobbet är det värt att gå med i en a-kassa. För att kunna få ersättning behöver du ha medlem i a-kassan innan arbetslösheten – ofta mellan ett halvt och ett helt år.

Även om den inte nödvändigtvis hjälper till med jobbletandet är det ovärderligt om du någonsin skulle hamna i samma situation igen.

Gå in på a-kassa.se för att jämföra de a-kassor som du har att välja på. Du kan börja med att utgå från din yrkeskategori, eller bara söka på din yrkestitel.

En a-kassa kan säkra en inkomst om arbetet plötsligt och oväntat avbryts. På så sätt behöver du inte bli stressad i jakten på en ny anställning, utan kan låta det ta den tid det tar.